Almunecar

Almuñécar er en autentisk spansk by med antikke oprindelser på Costa Tropical, kystsiden mellem Nerja (Malaga) og Motril, i provinsen Granada i Andalusien. Området har et subtropisk klima, sommeren er varm og solrig, og vinteren er perfekt med et mildt og tørt klima.

Almuñécar, som har omkring 30.000 indbyggere og siden 1975 har udviklet sig til et meget yndet område for turister, er i dag også hjemby for et veletableret expat samfund, bestående hovedsagligt af britere og skandinavere. Selvom byen er overvældet af turister i højsæsonen bliver den markant mere stille fra oktober til april, og man har gjort meget for at bevare områdets naturlige skønhedAlmuñécar har en fascinerende historisk fortid der kan opleves i den gamle bydel med dens attraktive blanding af typiske andalusiske huse, barer, butikker og al fresco restauranter spredt rundt omkring på de små solfyldte torve og i de stejle, snoede gader. Grundlagt af fønikerne, som i øvrigt også startede på fiskeindustrien med en saltningsfabrik, har byen i dag en velfungerende romersk akvædukt, samt mange andre spændende attraktioner som Encarnación kirken, det arkæologiske museum, og Moorish slottet San Miguel fra det 16. århundrede der dominerer den ene side af byen ved det lille forbjerg Peñón del Santo.

Almuñécar ligger på en bakke mellem to floder, beskyttet af Sierra Nevada og dens prægtige bjergkæder, og med udsigt til Middelhavet. Fiskeri og landbrug er vigtige for byen, og det meget frodige klima gør landskabet med dens mange grønne dale perfekt til at dyrke tropisk frugt. Det bakkede terræn udelukker desuden de store flade byggegrunde, så der er ingen store boligblokke som så mange andre stede langs den spanske kyst. Det er en by for dem som foretrækker de traditionelle, hvidkalkede villaer og som tiltrækker en lidt anden type tourister. Smukke lysegrå strande breder sig langs den 19 km lange kyst og her finder man spektakulære klipper, små idylliske bugte og lange strækninger med rullesten. Dykker entusiaster kan nyde det bedste undervandslandskab i hele Sydspanien og familier vil elske vandparken AquaTropic ved Velilla Beach.

Almuñécar's gastronomi fokuserer på frisk fisk og tropiske frugter. Havtaske, brosme, dorade, blæksprutte, og paella med havets frugter er et godt eksempel på det lokale køkkens kunnen. Der er utallige hyggelige og gode restauranter med udeservering direkte på stranden, og i byen finder man ligeledes de eftertragtede tapas barer, hvor små lækre retter og den herlige spanske stemning kan nydes i fulde drag. 

De mange lokale producenter af frugt og grønt dyrker bl.a. mango, avokado, papaya, guava, kiwi, og figner, som er vigtige ingredienser i det lokale cuisine. 

Tidligere har området også været kendt for dens sukkerrørsproduktion - dette er dog næsten uddødt i dag.