Alicante er en havneby på Spaniens sydøstlige Costa Blanca og hovedstaden i Alicante-provinsen. Det er den 2. mest befolkede Valencianske provins som byder på 160 km fantastisk middelhavskyst og nogle af Spaniens mest berømte resorts, herunder Benidorm, Torrevieja og La Manga. Herlige hvide sandstrande mod syd forvandles til karakterfulde bugte og kalkede klippeskrænter længere mod nord. Et nærmest perfekt klima med varme somre og milde vintre giver rige muligheder for stranddage året rundt, og den smule regn der kommer er typisk begrænset til bestemte tider på året.

Bevæger man sig lidt væk fra kysten ind i landet opdager man at Alicante også er hjemsted for en rig, gammel historie og middelalderlige ruiner, spændende varierede landskaber med barsk bjergterræn mod nord og frugtbare sletter med citronlunde og farverige saltsøer mod syd, utrolig venlige mennesker og deres yndige uspolerede landsbyer. Det er en region med en rig fortid og kultur, som byder på romerske ruiner og snesevis af slotte der i deres velmagtsdage var en del af en befæstet grænse mellem de gamle kongerier Castilla og Aragon. Højt hævet over byen Alicante, på højen Benacantil, ligger borgen Castillo de Santa Bárbara med udsigt ned til den gamle havn, omgivet af gader og huse der minder een om den arabiske arv.

Havnepromenaden Explanada de España, som strækker sig parallelt med havnen og består af 6,5 millioner små marmorfliser i bølgeform elegant indrammet af palmer, er en af de mest populære promenader i Spanien og et yndet mødested for alicantinerne på de mange udendørs serveringssteder.

Kystbyen Benidorm er Alicante-provinsens femte største by og den mest populære ferie- og badeby på den nordlige del af Costa Blanca, ja faktisk i hele Spanien. Benidorm har kun ca. 65.000 faste indbyggere, men tæller man turisterne med i folketællingerne, runder man nemt en halv million i sommermånederne. Benidorm er byen der opfandt pakkerejsen og et sted man skal besøge hvis man vil have det sjovt i solen, uanset alder, nationalitet eller seksuel orientering. Under den glitrende skyline ligger en kystby med uendelige muligheder for underholdning og mange overraskelser, en af de mest kosmopolistiske byer i verden, der tiltrækker mennesker af alle nationaliteter, inklusiv et vigtigt LGBT-samfund. Bag de lange strande er Benidorms kyst tæt bebygget af ”skyskrabere”, hvilket har givet den tilnavne som Spaniens Manhattan og Beniyork.

La Manga kan betegnes som Costa Blancas svar på Floridas Miami Beach, et paradis mellem to have, berømt for den rene luft og den smukke Mar Menor hvis meget høje saltindhold er god imod gigt og hudsygdomme. På den ca. 20 km lange landtange, der adskiller lagunen Mar Menor og Middelhavet, er La Manga skudt op over de sidste år og besøges allerede fra det tidlige forår af tusindvis af badegæster, windsurfere, sejlere og andre naturelskere.